13 Ekim 2010 Çarşamba

icraat tembeli hayalperest boş adam

birisi güzelce doldurur diye verdiğim bir ukte idi, seni doldurmak bugüne nasipmiş.

icraat tembeli: kısaca, az laf çok iş mantığından uzak insan diye tanımlayabilirim. icraat tembellerini sıradan tembel insandan, üşengeçten ayıran unsur; icraate yatkın gözüküp de ortaya bir şey sunamamasıdır. yani yan gelip yatan adam bir icraat tembeli değildir, her gün "yetti artık basıyorum istifayı" diyip de bir sik yapmayan adam icraat tembelidir.

hayalperest boş adam: hayal kuran adamın kalitesiz bir alt türüdür. hayal kurarken mühendis gibi hesap kitap yapamadığından ortaya abuk sabuk hayaller döker. hayal kurmak mantık işi değilmiş gibi gözükse de görülmeyen bir çok desteğin üzerinde yer almaktadır. misal, zengin olma hayalleri kuran adam sermaye bulup, çalışıp, işi büyütüp vs vs yollarla zengin olma hayalleri kurabilir. yürü ya kulum değişkeni sayesinde mantık çerçevesini hayal dünyasına aktarabilir. hayalperest boş adam kıçını kaşıyarak, "la sayısal çıksa" diye umut eder. daha kötü varyasyonları ise piyangoyu bile düşünmeden, zengin olduğu takdirde yapacaklarını listelemeye başlar. bu insanlar, boş adamların en boşlarından seçilir.

icraat tembeli hayalperest boş adam: etrafımızdaki pek çok insandır. okulda, "olm mezun olunca dövüyoruz hocayı" diyen eleman, sevgilisine "sana mutlulukların en güzelini yaşatacağım" diyen adam, "sistemin çarkı olmayacağım" diyen kimseler bu insana verilecek örneklerdendir. malca hareketleriyle hocadan azar işiten, bir de üstüne sikko notlar alınca "hocayı dövecez" diye salya akıtanlar, göt zoruyla mezun olabildiklerinde hocayı dövemeyeceklerdir. köprüyü geçene kadar sevgilisine hayal alemlerinden vaatlerde bulunan boş insanımızın daha sonra sevgilisini mutlu etmek üzere bir davranışa geçtiği görülmemiştir. beni boğuyorlar anne, askere alıyorlar anne, kravat takıp beni bir kalıba sokuyorlar, tektipleştiriyorlar diye ağlayan gencimiz zamanı gelince sike sike askere de gitmekte, dönünce kolalı beyaz yakasıyla sabah sekiz akşam beş arası robot gibi çalışmaktadır.

dünyaya mı isyan ediyorsun. ailenle kavga mı ettin. işinden memnun değil misin. hemen kur hayal güzel kardeşim, en kolayı bu. çocukken yapılırdı bu, "büyüyünce astronot olacam" denirdi. nasıl olunur bilinmez tabi. zamanla öğrenirsin nasıl astronot olunabilir, dünyada kaç kişi astronot olabilmiştir diye, titrer kendine gelirsin. "senin için dünyaları yakarım" diyen adam, nah yakarsın dünyayı, hava basmak için taşıdığın zippoyla mı yakacaksın. "yok hoca, her şeyi bırakıp gideceğim" diyen sikko vatandaş, nereye gidiyorsun amına koyım, neyle gidiyorsun. ilk gaz geçince paşa paşa hayal aleminden ayrılıp gerçek dünyana geri dönüyorsun.

mezun olup hocayı dövdün mü, helal olsun sana derim o zaman. hayal ettin, diplomayı alınca hocanın götünde sigara söndürcem dedin ve yaptın ha, helal olsun arkadaşım sana. aileni, eşini dostunu, işini bırakıp her şeyi bırakıp giden adam, taşlarda yattın, çok kere aç kaldın, ama rest çekip dönmediysen sana da helal olsun. alkışlarım seni, helal olsun derim, sıcak yemek ısmarlarım. ama car car konuşup bir sik yapamayanlar, sizden bi sikim olmaz.

icraat tembeli hayalperest boş adamları gördüğüm yerde vuruyorum. başıboş gezdikleri zaman insanlığa zarar verdiklerini düşünüyorum, sık takıldıkları yerlere zehirli yem atıyorum. maksat dünya temizlensin, parazitli yayınları sona ersin. her şey daha güzel bir dünya için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder