9 Ekim 2010 Cumartesi

yeni başlayanlar için aşk acısı

demek burada yenisin genç adam. güzel, çok güzel.

en azından aşk nedir biliyorsun. hayır, aşkın herkes için farklı olduğunu biliyorum, en azından bunu tattın. kalbin iki kişilik attı, onun ayaklarının dibinde paspas olmak istedin, mum ışığında saatlerce sevişmek istedin falan feşmekan. olabilir tabi. belki istediğini de aldın, el ele cennete yürüdünüz ya da cebinizdeki son parayla bir bira alıp paylaştınız. belki de sadece uzaktan bakıyorsun ona, açılamıyorsun bile. belki de o dudaklarını başka biriyle paylaşıyor.

yani bir acı çekiyorsun ey aşık. midende kelebekler ne yapacağını bilmeden duvarlara vuruyorlar. güzel, tam aradığımız kişisiniz.

size önerimiz basit. ne haliniz varsa görün. aşk da, aşk acısı da kılavuzların eline bırakılamayacak kadar önemli ve öznel olgulardır. nasıl aşık olunacağını öğrenemezsiniz, damarlarınızda akan kanda yazılıdır bu. nasıl aşk acısı çekilir, bunu da öğrenemezsiniz.

kolayına kaçmayın. "aşk acısı en kolay nasıl atlatılır" türü kişisel gelişim zımbırtılarına dalmayın. acı çekin, evet acı çekin! çünkü bu sizin ilk aşk acınız. tahminimce şu anda canınız alkol almaktan tutun balkondan atlamaya kadar envai çeşit şey istiyor. ne diliyorsanız onu yapın. sabahlara kadar için, haftalarca için. başka birini bulun ya da. ayaklarınız su toplayana kadar yürüyün istiyorsanız. insanlardan kaçmak istiyorsanız uzaklaşın herkesten, kabuğunuza çekilin. tam tersini istiyorsanız her türlü ortama akın, dağıtın.

aşkın acısı bir anda geçmez. burada yazanları yapsanız da geçmez. bir şişe tekilayı nefes almadan dikince aşk acısı geçer diye bir şey yok. arka sokaklarda bedenini satarsan da geçmeyecektir. ilk aşk acısı bu zaten, muhtemelen daha ne aşk acıları çekeceksin. ama hiç unutmayacağın ilk aşk acın olacak. doya doya yaşa ilk aşk acını. daha sonra hatırlayacaksın, belki kendine gülecek belki de tekrar gözyaşlarına boğulacaksın. bir tebessümle aşk acını anlatacaksın birilerine. bu belki de senin bir gün öğreneceğin gerçek aşk hikayen kadar önemli bir hikaye olacaktır. yaşadığın her şey sonradan anlatabileceğin bir hikaye olabilecek kadar değerlidir ve bu dünyada hikayesi olmayanlara yer yoktur.

daha sonra yaşayabileceğin aşk acılarını ancak bu acınla kıyaslayabilirsin. o yüzden de önemlidir bu serüvenin. tekrar şişelerin dibini bulup da dostlarının omzunda ağlarsan herhangi birini değil de bu aşk acını anımsayacaksın.

o acı çekilecek kardeşim. başkalarının nasıl çektiği değil önemli olan, sen yolunu nasıl bulacaksın tekrar o önemli.

şimdi ne halin varsa gör. ama gerçekten balkondan atlamak istiyorsan atlama, yoksa daha sonra bir ömür boyu hatırlayacağın, "ilk aşk acısı anım" diye anlatacağın bir hikayen olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder