9 Ekim 2010 Cumartesi

ilişki uzmanı yalnız insan

zeki ama çalışmayan öğrenci gibidir; hani diğerlerinin beş saatte anlayamadığı şeye yarım saat baksa anlayacak biridir ama bakmaz, zira kasmak istememektedir, tüm notlarının beş beş beş olmaması sikinde değildir

obez diyetisyen gibidir; incelmek isteyenlere şunu ye şunu şunu yeme falan diyen adamdır. "senin götün niye kocaman peki" diyenlere halinden memnun olduğunu, zayıflamaya çalışmak yerine her istediğini yiyerek mutlu bir hayat sürdüğünü söyleyebilir.

sigara içen doktor gibidir; hastasına sigara içme der, sigaranın zararlı olduğunu sizden daha çok biliyordur, ama bir sor bakalım niye içiyor?

gazetenin iddaa ekindeki tahminci gibidir; arada 1e 500 tutturan kuponları falan vardır, sizin hesapta iddaadan anlayan adam parasın kazanır böyle bir işte çalışmaz ya o hesap, o sizin aldığınız kadar ciddiye almıyordur iddaayı muhtemelen sadece futbolu takip edip öneri sunuyordur

parası olup da araba kullanmayı sevmeyen insan gibidir; cart markanın curt modelini mi alayım diye düşünürken o parasını verip taksiye falan biner, taksici trafikle boğuşurken bu adam camdan dışarı bakar.

birisinin yemeğine laf eden gurme gibidir; yemek tuzsuz ise "bu yemek tuzsuz olmuş" diyebilir, cevap olarak "çok biliyorsan sen yap!!!!" cümlesini duyabilir, bu yemeğin tuzsuz olduğu gerçeğini değiştirmez.

kahvede kağıt oynayanları izleyen yancı gibidir; kötü oynayanlara güler, eşine "neden maça dürtmedin" diyenlere güler, hesap kime girdiyse onlara da güler, kendisi keyifle çayını kahvesini içer kalkar.

test mühendisi gibidirler; eksik, yanlış ne varsa bir bir önünüze dökerler. sinir olmayın, onların dedikleri tamamen doğrudur. yaptığınız şey her ne ise düzeltseniz iyi olur.

siyasal bilgiler fakültesinde profesör gibidir; "madem siyasetten anlıyonuz neden politikaya atılmıyorsunuz hocam??" sorununa profluğuna falan bakmadan "bi siktir git evladım" diyebilir, haklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder